Saturday, August 18, 2012

မန္က်ည္းရြက္ ပုဇြန္အစပ္ခ်က္

ညေနေစာင္း ရံုးကျပန္လာၿပီး ခ်ဥ္ခ်ဥ္စပ္စပ္နဲ႔ ခံတြင္းေတြ႔မယ့္ ဟင္းေလးတခြက္ ခ်က္စားဖို႔ စဥ္းစားမိေတာ့ ပထမဆံုးေပၚလာတာက ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္ပါ။ ေလာေလာဆယ္ အိမ္မွာ ခ်က္စရာ အဆင္သင့္မရွိေတာ့ ရွိတဲ့ မန္က်ည္းရြက္ကေလးပဲ သုပ္စားရေကာင္းမလားေပါ့။ ပုဇြန္ေလးကလည္း အရန္သင့္ရွိေနေတာ့ ရွိတာေလးနဲ႔ ဘယ္လို စားေကာင္းေအာင္ ခ်က္မလဲ စဥ္းစားရင္းက တေရးႏိုးအႀကံေပၚ ဆိုသလို မန္က်ည္းရြက္နဲ႔ ပုဇြန္ကို ခ်က္စားဖို႔ စိတ္ကူးရလိုက္တယ္။ (တကယ္က က်မခင္ပြန္းဆီက စိတ္ကူးပါ။) ဒါေပမယ့္ ဟင္းခ်က္ေတာ္လြန္းတဲ့ က်မ (ဟိ တူးတာ မ်ားလြန္းတဲ့ ကိုယ့္ဟာကို ေျမွာက္ၾကည့္တာ) ဘယ္လိုခ်က္ရမလဲ ဆိုတာ ေသခ်ာေအာင္ မဲေဆာက္က မမဆီမွာ လွမ္းေမးရပါတယ္။ အဲလိုခ်က္စားလို႔ရသလားေပါ့။ မမက ရတယ္၊ ဘယ္လိုခ်က္ဆိုတဲ့ ခ်က္နည္းကေလး လည္း ေျပာေပးပါတယ္။ အဲဒါနဲ႔ မန္းက်ည္းရြက္ပုဇြန္ခ်ဥ္စပ္ဟင္း တခြက္ ခ်က္ၾကည့္ပါတယ္။ 

မန္က်ည္းရြက္နဲ႔ ပုဇြန္အစပ္ခ်က္

လိုတာကေတာ့ မန္က်ညး္ရြက္ (အေလးခ်ိန္ ၁ ခစ္၊ ခ်င္းမိုင္မွာက ကီလိုနဲ႔ေရာင္းတာဆိုေတာ့ ၁ ကီလိုရဲ့ ၁၀ ပံု ၁ ပံု ဆို အမ်ားႀကီး ရပါတယ္။)နဲ႔  ပုဇြန္နည္းနည္း (ခန္႔မွန္းေျခ ၂ ခစ္ေလာက္ေပါ့။ ကိုယ္စားခ်င္သေလာက္ ထဲ့လို႔ရတယ္။) ေပါ့။ 
ပထမဆံုး ငရုပ္သီးကိုေထာင္း (၁၀ ေတာင့္ေလာက္ထဲ့ရင္ ေတာ္ေတာ္စပ္ပါတယ္။) ၾကက္သြန္ျဖဴေလးနဲ႔ အနီေလးပါ ေရာထဲ့ၿပီး ပုဇြန္ငပိေလး ထန္းလ်က္ခဲလံုးစာေလာက္ေလးထဲ့ၿပီး ေထာင္းပါ။ မန္က်ည္းရြက္ကို ေရေဆးထား။ ၿပီးရင္ေတာ့ ဆီပူနဲ႔ ေထာင္းထားတဲ့ငရုပ္ ဆီသပ္၊ (မတူးေစနဲ႔ေနာ္။ တူးရင္ ခါးတယ္) ေမႊးလာရင္ ပုဇြန္ထဲ့၊ ပုဇြန္ေကြးလာၿပီးရင္ မန္က်ည္းရြက္ကေလး အုပ္လိုက္တာပါပဲ။ ၿပီးရင္ ေရေလး နည္းနည္းေလးထဲ့။ အေပါ့အငန္ျမည္းၾကည့္ၿပီး လိုရင္ ငံျပာရည္နည္းနည္းထဲ့။ (အခ်ိဳမႈန္႔ စားတတ္ရင္ အခ်ဳိမႈန္႔ေလး နည္းနည္းထဲ့ပါ) ေရက ခန္းသြားၿပီး ဆီျပန္သလို ပြက္လာရင္ေတာ့ ဟင္းက်က္ပါပီ။ ခ်ဳိ ခ်ဥ္ စပ္ အရသာ သံုးမ်ဳိးပါတဲ့ ဒီဟင္းနဲ႔ ကိုယ္ႀကိဳက္တဲ့ဟင္းခ်ဳိရည္ေလး တခြက္ပါထပ္ခ်က္ၿပီး စားရင္ ပိုၿမိန္မွာေပါ့။ 

ရုံးကို ဒီဟင္းနဲ႔ ထမင္းခ်ဳိင့္ယူသြားေတာ့ ရံုးက ေဘာ္ေဘာ္ေတြလည္း ခံတြင္းေတြ႔တယ္ဆိုေတာ့ ပီတိ ျဖစ္ရေသး။ ခ်က္နည္းေပးတဲ့ မမကို ေက်းဇူးတင္တဲ့အေနနဲ႔ သူေပးတဲ့ ဟင္းခ်က္နည္းေလးကို ဒီလိုမွတ္တမ္းတင္လိုက္တာပါ။

ေကဇီလင္း
 

1 comment:

@@@ said...

ခ်က္ရတာ လြယ္မယ့္ပံုပဲ .. မန္က်ည္းရြက္ရမွ စမ္း ခ်က္ ဦးမယ္ း)

- Ma Soe